המשך לשאלה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

23/08/2007 | 22:35 | מאת: יוסי

אבא שלי חולה בסרטן העין .לאחר בדיקה ctהתגלה לו גרורות בכבד ובשלד העצמות . מה הטיפול הכי טוב עם יש. האם אפשר להירפא מהמחלה?

24/08/2007 | 14:58 | מאת: <*/////<

אתה לא מספק כמובן מספיק פרטים. אם העין היא המקור, ובגלל גילו של אביך, אני מניח כי מדובר במלנומה של העין עם גרורות בכבד. מה שמסכן כרגע יותר מכל את חייו הן הגרורות בכבד. פרוטוקולים אפשריים הם: 1. כימותרפיה עם מלפלן ולאחריה טמודל. 2. קוקטייל של תרופות מעכבות אנג'יוג'נזה (מלנומה אוקולרית מערבת וסקולריות רבה) 3. כימואמבוליזציה. 4. אמונואמבוליזציה עם GM-CSF לדוגמא 5. Sir Spheres 6. Isolated Heat Perfusion (רק לנגעים בגדלים קטנים) 7. Stereotactic Body Radiosurgery (אם קיימים לא יותר מ-5-6 נגעים בכבד וסה"כ הכבד במצב תפקודי שעדיין משביע רצון) 8. Radiofrequency Ablation (אם הנגעים לא גדולים מ-3.5-5 ס"מ, סה"כ שטחם לא גדול יותר מ-9-10 ס"מ ורמות הבילירובין בנורמה) למיטב ידיעתי, חלק מהטיפולים הנ"ל לא מוצעים בארץ. רובם ככולם פליאטיביים בלבד. מומלץ מאוד לשלב רפואה אלטרנטיבית נבונה.

26/08/2007 | 18:42 | מאת: יוסי כהן

מה הטיפול גם בכבד וגם בשלד העצמות? האם הטיפול ימחק את המחלה? כרגע אבי מטופל עם תרופות נגד כאבים?האם הטיפול נכון כמה זמן לפי ידעתך ניתן לחיות כך? תודה יוסי 0505277996

מנהל פורום סרטן הכבד