גידול סרטני במעי וגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

11/06/2007 | 23:05 | מאת: אנה

שלום רב! אני צריכה דעה מקצועית לגבי מצבו של אבי. הוא בן 69. לפני כמה חודשים רופא אורולוג גילה גידול במעי באיזור הרקטום. אבי עבר את בדיקות הקולונוסקופיה, אולטרסאונד, CT בטן, וביפסיה. נכון לעכשיו נמצא כי הגידול ברקטום ממאיר (ADENOMA), ומה-CT בטן נמצא כי קיימות גרורות מפוזרות בכבד. כל מה שתוכלו להגיד לי לגבי המצב הזה יעזור המון. מה צריך לעשות, מה היא רמת הסרטן, למה לא עושים ניתוח, ובכלל מה יכולה להיות התחזית במצב הזה. תודה.

במקרה זה לצערי מדובר במחלה מפושטת . מחלה מסוג זה לא ניתנת כעת לניתוח. יש להתחיל בכמוטרפיה ואבסטין במידה ויש אפשרות לכך . כל זה על מנת לצמצם את הגידול ואולי להביאו למצב ניתוחי.

מנהל פורום סרטן הכבד