סרטן המעי הגס וגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

07/03/2018 | 21:02 | מאת: Aoli

שלום רב  מבקשת מענה בהקדם ,אימא שלי בת 59 עם רקע משפחתי בסרטן מעי הגס , עשתה בדיקת קולונסקופיה שרשמו ..10 סמ דיסטלית מהשסטום האליו ציקלי הודגם תהליך מכויבשמערב חצי מהדופןומצר מעט את הלומן מדמם ונוקשה במגע ... בבדיקת האלוטראסאנד והסיטי ...רשמו שהכל תקין ויש רק 3 ממצאים בכבד היפואקוגניים (ביחס למרקם הכבד) סובקפסולריים בחלק התחתון של הכבד שניים באונה הימינית בקוטר 1.3 ממ ...ואחד באונה שמלית בגודל 2.6×2.2 סמ בדופלר צבג לא הודגמו זרימות מוגברות בתוכם   ובדיקת ה CEa   6.4  (שנים מעשנת ) והמרקר ca19-9  יצא 18 אנחנו במצב מאוד קשה ורוצים לדעת האם בהכרח מה שיש בכבד זה גרורת... ואם כי האם יתאפשר לעשות ניתוח כריתה ותקבל החלמה מלאה מהמחלה מבקשת מענה בהקדם

לפי התיאור שלך מדובר בסרטן המעי הגס שלב ארבע יש להתחיל בטיפול כימוטרפי אם תהיה תגובה אזי אפשר לחשוב על ניתוח . מכל מקום אם תרצו התיעצות נוספת אני יוכל לראות אותכם בשלושים למרץ . תודה

מנהל פורום סרטן הכבד