פצע מנשיכת כלב

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

03/10/2012 | 20:39 | מאת: שמשון

שלום, ננשכתי ע"י כלב ונגרם לי פצע של 3 ס"מ ורוחב 8 מ"מ. קיבלתי תחבושות בקופ"ח. כל כמה זמן להחליף תחבושת? ובאופן כללי מהי הדרך לטפל בפצע כזה? מה לעשות עם הצלקת? בתודה מראש.

03/11/2012 | 00:21 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

הטיפול בפצע היינו חיטוי, וחבישה לכול חבישה יש תדירות החלפת חבישה שונה (יש כאלו שמחליפים פעמיים ביום ויש כאלו שמחליפים כל מספר ימים) בדרך כלל בנשיכה של בעל חיים רצוי להחליף חבישה לפחות פעם ביום. בנוסף יש צורך בטיפול באוגמנטין (אנטיביוטיקה) בכדורים חיסונים נגד כלבת וטטנוס ומעקב של פלסטיקאי. בהצלחה דר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי