מדבקות גרנופלקס וכוויות

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

31/05/2012 | 18:42 | מאת: אילן

ערב טוב, לפני כשבוע נשפך עלי חומצה מסוג סודה קאוסטית מהסוג שמשמש לפתיחת הצנרת - "סנו אינסטלטור". האזור שנפגע בגופי - הינו הישבן ב-2 חלקיו, דבר שגרם לי לכוויות קשות במיוחד על אזור די נרחב בישבן. בקופ"ח נתנו לי משחות כגון: סילברול ומשחות אנטיביוטיות וכן חבישה פשוטה. יצויין כי הן ללא חבישה והן חבישה באמצעות פדים, גורמים לי שהעור יידבק לבד/פדים ובכל פעם שאני מסיר אותם, זה גם תולש לי קצת מהעור הפגוע, דבר שגורם לי לדימום ולסבל רב. רציתי לשאול, האם מדבקות גרנופלקס עשויות לעזור במקרה שלי ומה התועלת בשימוש בהם ? אודה על תגובתך בדחיפות, כי אני ממש סובל.

01/06/2012 | 09:21 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

על כוויה ככלל, רצוי לשים טיפול מקומי שבו יש חומרים אנטיספטים, דבר שאין בגרנופלקס. מה עוד שהוא לא ממש טיפול מועדף לכוויה בשלב בחריף התאמת הטיפול צריכה להיות על ידי רופא ולאחר בדיקה ! רצוי לפנות לרופא מומחה ! עד אז הייתי ממליץ על הסילברול ! החלמה מהירה דר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי