פצע ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

16/04/2012 | 22:50 | מאת: אלה

אימי בת 77 חולת סכרת עברה לפני חודש ניתוח מעקפים.פצע הניתוח בחלקו העליון נרפא יפ אולם בחלק התחתון התחילה הפרשה סרוטית כל הזמן ששאלתי אם זה בעיה אמרו שככה זה צריך להיות ושאלו אם יש חם .השאלה שלי ברור שיש בעיה באיחוי הפצע אין אודם ואין חם ?בנתיים??אימי גרה בנתניה למי פונים כדי שיהיהי מעקב וטיפול לאיחוי הפצע בשלמותו.

16/04/2012 | 23:55 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

היה רצוי ביותר לפנות למנתח עצמו (או למחלקה המנתחת), על מנת לבדוק שאין בעיה באיחוי העצם, או חשיפה של גוף זר (ישנם חוטי מתכת אשר מחזיקים את העצם). יש לבדוק הייטב את הפצע, לראות באם יש חלל, באם יש צמיחה של חיידקים, לבדוק שאין תהליך זיהומי פעיל ולטפל. ולצורך זאת יש לפנות למחלקה המנתחת ! בהצלחה ד"ר שלום

29/04/2012 | 23:22 | מאת: אלה

לאחר שבוע פנינו למחלקה שהפנו את אימי לאשפוז במיון ראה אותה מתמחה שפתח את כל פצע הניתוח והוציא משם חוטים?!(יש לציין שאימי עברה שלושה מעקפים שנלקחו מבית החזה)מתמחה רצה לשלוח אותה בצב זה הביתה אולם הרופאים הבכירים התעקשו שתשאר לאשפוז עברה במשך יומין טיפול בהרטבות סולפא וביום שישי שמו לה חבישת ואקום ולפי דברי הרופאים הם יעקבו והם רוצים לעשות תפירה חדשה.השאלות שלי1.איזה חסרונות יש לחבישת ואקום ? 2.כמה ימים החבישה צריכה להעשות?האם לא כדאי לעשות את החבישה כמה שיותר זמן ולדחות את התפירה שזה ייתן מענה יותר בטוח לתפירה וריפוי הפצע?3.איזו תפירה עושים בדרך כלל עושים?אימי טוענת שיש לה רגישות לחוטים של התפירה?!בתודה מראש .

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי