חיפה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

01/03/2011 | 19:39 | מאת: אתי

שלום ד"ר אבשלום אמי בת 58 חולה סכרתית דיאליזה לפני 3 חודשים שברה רגל שלא ניתן לנתח עקב מצב הרפואי ברגל השבורה נוצר פצע לחץ בגב כף הרגל בגודל כדור טניס נמק וגם בבדיקת מעבדה חיידק וגם קילפו את העור היבש כדי לחשוף את הפצע טיפולים רבים משחות אמבטיות כול זה תחת אישפוז בשיקום מה יכול לקרות לה במצב כזה יש טיפול אין זרימה מספקת לפצע זה יכול להגיע לכריתה תודה רבה לך על תשומת לב

11/03/2011 | 22:07 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

עקרונית כאשר אין זרימת דם לגפה, יש קושי רב לרפא פצעים ואז יתכן מצב שבו יש סכנה לגפה. סיכון נוסף נןבע באי ספיקת הכליות שלה כמובן שניתן לשפר מצב זה על ידי ניתוח (מורכב של מעקף עורקי) לעיתים ניתן לשקול טיפול על ידי תא לחץ בכל מקרה רצוי להוועץ ברופא המטפל. בהצלחה ד"ר שלום

14/03/2011 | 10:05 | מאת: אייל

אתי שלום רב, בעקבות דבריו של דר' אבשלום אני מצרף לך את המידע על תא לחץ קיים טיפול הנמצא בסל שירותי הבריאות שמשולם על ידי כל קופות החולים מה שצריך זה רק לבקש טופס 17. הטיפול שנמצא בסל השירותים נקרא טיפול היפרברי( טיפול בתא לחץ) הוא מיועד לחולי סכרת עם פצע פתוח, הטיפול נמצא בסל השירותים משנת 1982 לצערי הרב אין מודעות בקרב החולים וגם בקרב הרופאים והמטפלים, מה שצריך על מנת להגיע לטיפול הוא טופס 17 מקופת החולים לבדיקת התאמה, צילום חזה מחצי שנה אחרונה ומסמכים רפואיים המעידים על מחלות הרקע של המטופלאשמח לספק מידע נוסף לכל מי שיזדקק לו נא לפנות לטלפונים 04-8377851/12 או באימייל [email protected] רפואה שלמה אייל

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי