פצע לאחר מעקפים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

19/02/2011 | 14:41 | מאת: מירי

אבי בן 72 עבר לפני חודשיים ניתוח מעקפים. הפצע ברגל מחלים לאט לאט.נראה היה שהפצע בבית החזה מחלים פרט לנקודה אחת אשר טופלה באנטיביוטיקה. לאחר כחודש עם אנטיביוטיקה לא היתה הטבה ולכן אבי הופנה למומחה לפצעים אשר פתח את הפצע באורך של כ-5 ס"מ וכן לעומק . ומיד הופנה לאישפוז חוזר בו הוא מטופל באנטיביוטיקה+חבישות של אצות וכסף ופעמיים כבר הוזרקו לו לפצע זריקות מקרופגים.וכן פעמיים הוא חובר למכשיר VAK והוא עדיין מחובר אליו לעוד 4 ימים לפחות. כל זאת ללא הטבה. בנוסף בשבוע האחרון התחילו הפרעות קצב ופריחה בכפות הידיים אשר לא אובחנה ממה. התחושה שלי היא של הסתבכות ואנו מאבדים כיוון אודה לך אם תסביר לי אם זו הדרך הנכונה לטיפול האם ישנם טיפולים אחרים והאם חייבים לעשות את הטיפולים בבית החולים או ניתנים לעשות במרפאות חוץ . אודה לתשובתך הדחופה והמפורטת במידת האפשר

22/02/2011 | 09:13 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

פצע פתוח אחרי ניתוח מעקפים שכיח יחסית ובדרך כלל הוא נובע מזיהום או בעיות ריפוי מקומיות משך ההחלמה ארוך בדרך כלל, ויכול לקחת חודשים הטיפול השמרני המקובל הינו טיפול פצע (חבישות כסף), הזרקות של מאקרופגים וגם טיפול מקומי בתת לחץ VAC נשמע כי אתם מטופלים הייטב הפריחה יכולה להיות תופעה אלרגית או זיהומית פנו לרופא שמטפל בכם- אתם בידים טובות !!! דר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי