היפגרנולציה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

22/10/2010 | 10:26 | מאת: משה חיים

טופלה בעבר בבטאקורטן G וזה עזר עד גבול מסויים. לפני כחודשיים יצא הצינור מהפג ובמיידית נסענו למיון ושם שמו צנטר חדש. לזמן מה העור היה נקי ויפה סביב לפג, אך לצערנו שוב התפתחה היפגרנולציה.הומלץ לנסות הידרוקורטיזון 0.25% נראה שזה לא ממש עוזר. בבית החולים לאחר שהרופא הכניס הצנטר המליץ במקרה של היפרגרנולציה לשים יוד (של פעם)?!

28/10/2010 | 22:01 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

בדרך כלל סטרואידים מקומית במשחה יכולים לעזור וניתן להשתמש לפרק זמן קצר בסטרואיד חזק יותר כמו דרמווט, אחרת ניתן לצרוב על ידי מקלות של סילבט נטרט, הרופא יכול לבצע זאת. בכל מקרה יש לבחון את אזור החדרת הפג ולראות מדוע נגרם שם גירוי כה רב. ולגבי הטיפול המקומי עליכם להתייעץ עם הרופא שמטפל בכם בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי