שלום רב. פצע שלא נרפא

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

09/03/2007 | 04:24 | מאת: גלי

שלום לכולם. כבר כמה חודשים יש לי פצע בכרית הבוהן (לא בציפורן). ניסתי כמה משחות שלא עזרו כי הרופאים חשבו שזה פטריה. לפני כמה ימים הייתי אצל רופא עור ממולץ שאמר שיש לי זיהום שם ונתן לי משחה בשם דרמובט (dermovate oitment) למשך חודש פעמיים ביום. הוא המליץ לי לשים ניילון נצמד על המשחה למשך שבוע כדי שחומר יספג יותר טוב. יש לי כמה שאלות: 1. האם צריך להשאיר את הניילון כל הזמן או רק לזמן מסויים? 2. הוא הסביר לי שהמשחה היא קורטיזון. מה זה בדיוק קורטיזון? האם זה שם כללי לסוג של משחות? 3. התגלה לי סוכר בערך של 152 אבל הוא טוען שאין קשר לסוכר. האם יתכן שלמרות שאין קשר הפצע לא נרפא בגלל הסוכר? המון תודה גלי

25/03/2007 | 12:47 | מאת: דניאל וייס

שלום רב, לגבי הניילון - רצוי לשאול את מי שהנחה אותך לבצע זאת. בנוגע למשחת קורטיזון – המשחה יעילה לצורך הרגעה וייצוב מצב דלקתי ו/או אלרגי של העור. וישנם כמה זוגים של משחות שהגורם הפעיל בהם הינו קורטיזון. הסבירות שאין שום קשר לסוכרת אולם מטבע הדברים אצל חולי סוכר אנו מוצאים שקצב ההחלמה הוא איטי משהו בהשוואה לאוכלוסיה ללא סוכרת מכיוון שאת מספרת שהפצע כבר קיים זמן רב – אני ממליץ לברר טיפול שונה בהקדם כדי שהפצע יחלים. לפרטים נוספים אפשר לפנות למרפאה 03-7521670 רפואה שלימה דניאל

07/04/2007 | 21:42 | מאת: נעמי

אם יש לך סוכר 150 את צריכה לעשות מעקב של כל היום ולראות מה הערכים שלך בהחלט יכול להיות שהפצע לא מתרפא . הצעה לי אליך תנסי להרים את הרגלים כל יום על מנת ליצור סרקולציה ולדאוג לאיורור הרגל

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי