הסרת נקודת חן בכף הרגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

27/07/2010 | 20:28 | מאת: יערה

שלום רב, לפני כשבועיים וחצי הוסרה בכף רגלי נקודת חן שהיתה עמוקה, הסתובבתי כשבועיים עם פלסטר של קומפיל כמובן רחיצה במים וסבון פעמיים ביום, הפצע הראה סימנים של הצטמצמות אך נשאר לך מאוד ולא נסגר, הסרתי בבית את פלסטר ורק כאשר אני יוצאת אני חובשת את המקום, היום התחילו כאבים ומוגלה צצה לה מתוך הפצע, מה עושים? האם לשים פולידין? משחה אחרת? חשוב לציין כי האחות בקופת חולים אמרה לי שבוע שעבר שלא ממולץ פולידין, חשוב לי שהפצע יחלים משום שאני עוסקת בספורט וזה ממש מעקב אותי, תודה רבה.

06/08/2010 | 17:04 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לאחר הסרת נקודות חן בכף הרגל יש שעור גבוה יחיסת של פתיחת תפרים וזיהום פצע, כל זאת עקב המיקום ! כאשר הפצע פתוח: יש מקום לחיטוי על ידי פולידין או כל חומר אחר, ואז לשים חבישה. את סוג החבישה על הרופא להתאים, על פי מצב הפצע. במידה ויש זיהום ברקמה, לעיתים יש מקום לטיפול אנטיביוטי, ולצורך כך יש לפנות שוב לרופא. לסיכום: רצוי לפנות לרופא ! בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי