דליפה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

29/06/2010 | 22:44 | מאת: משה 1

שלום ד"ר יש לי שאלה אחרי שהתיעצתי עם הרבה רופאי גאסטרו, בסוף אמרו לי להתיעץ עם רופא פלסטיקה יש לי תינוק כעת בן שנתיים וחצי, ידוע על פגיעה ניורולוגית, לפני שנתיים הוכנס לא גאסטרוסטום, ואז יש לו דליפה ועור מגורה מסביב לפתח הגאסטרוסטום, ללא סימני זיהום, רק גרוי ואודם עקב הפרשת חומציות הקיבה באיזו חבישות או משחות אני יכול להשתמש בכדי להגן על העור מההפרשות, איזו חבישות עוזרות לעור שיצמח מסביב לגאסטרוסטום, למשל הומלץ לי על חבישת קולטוסטאט אני מאוד מקווה שתענה לי תודה

04/07/2010 | 08:59 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

על מנת לתת הצעת טיפול, יש צורך לבדוק את ילדך. עקרונית הסטומה צריכה להיות מוצמדת בצורה כזאת שלא תהיה דילפה מסביבה יש לשים לב שהגירוי עצמו אינו נובע מהדבק (של החבישה מסביב לסטומה עצמה), כי אז הטיפול הוא שונה. לסיכוO: מומלץ לפנות לבדיקה ! בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי