בעיות קור

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

05/02/2010 | 05:54 | מאת: ארז

אז ככה יש לי בעיה רצינית שקר כאפות ידיים והרגליים שלי הופכות ללבנות כאילו שאין זרימת דם בצורה מפחידה פשוט לבן לבן לבן רק אחרי שאני מחמם אותם במיים חמים במשך 2 3 דקות הם חוזרות להיות בצבע אדום או צבע גוף איך שתקרא לזה הייתי בבית חולים מאיר והתשובה של הרופא זה שאני צריך ללכת עם ווזלין וכפפות עכשיו מה שאני אומר מה הוא עושה צחוק איזה צורה יש לזה חיים להיות לזה פיתרון וכל מי שהראתי לו את זה בהלם ממש אין זרימת גם עד שהידיים מתחמות עד הבעיה שאין לך תמיד איפה להתחמם ולא נעים לתחוף את הידיים לביצים או לכל מקום אחר אז אם אתה יכול לתת לי פיתרון הולם כי זה בידיוק מה שיש לי אז ככה שאם היית אצלך זה מה שהיית רואה יש לך איזה רעיון או ניסיון עם התופעה הזאת ?? דרך הגב אני בן 19 בקרוב ומתגייס ליחידה קרבית ככה שזה ממש ממש בוער לי כי את הצבא זה לא ממש מעניין ב'קשה אני נואש לפיתרון

07/02/2010 | 11:23 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לתופעה שאתה מתאר יש שם והוא ריינו,בזמו קור זרית הדם לאצבעות יורדת משמעותית - והאצבעות הופכות להיות לבנות אחר כך יתכן מצב של כחלון ואודם. הטיפולים יכולים להיות שמרנים כמו שמירה על חום אצבעות על ידי כפפות וכדומה. יתכן טיפולים של תרופות מרחיבות כלי דם ואף תוארו טיפולים של בוטוקס לאזור. לצורך הטיפולים רצוי לפנות לראומטולוגים או לרופא פנימי בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי