פצע כרוני לאחר ניתוח של סינוס פילונדיאלי

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

05/08/2009 | 10:22 | מאת: נחמה

שלום לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח כריתת סינוס פילונדיאלי ועד היום הפצע הניתוחי עדיין מפריש מוגלה ונוזל כתמתם ופתוח (אומנם קטן מעט אך עדיין פתוח ומפריש) העור סגלגל. הייתי מאושפזת פעמיים לאחר הניתוח בשל רמות זיהומיות גבוהות בהן קיבלתי טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. במהלך האישפוז עלה חשד לאוסטומיאליטיס בעקבות כאבים עזים בעצם הזנב - שנשלל. אני עד היום עם כאבים גם בפצע וגם בעצם הזנב, לאחרונה התפתחו אצלי גם כאבי מפרקים בכל הגוף - ההתחלה היתה בברכיים, ויש לי תור למרפאת פצעים רק בעוד 3 שבועות ב- 48 שעות האחרונות הכאבים. באזור הפצע הניתוחי גבר וגם ההפרשות. יש לציין שהפסקתי באופן עצמאי טיפול באקווה סל לאחר טיפול של חודש וחצי לאור קושי להכניסו לפצע ולאור כך שלא היה לי מישהו מקצועי להתייעץ איתו. אשמח לקבל את חוות דעתך בנידון כמו כן, במסגרת הביקורות אצל רופאים בביה"ח עולה תמיד הקונספט של ביצוע התרייה לפצע, אשמח לקבל מעט מידע על ההליך

06/08/2009 | 23:51 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

הטיפול בפצעים מסוג זה הינם מורכבים ביותר האופציות אשר עומדות בפנייך הינם שמרניות על ידי טיפולי פצע שונים, או לחזור לשולחן הניתוחים על מנת לבצע שוב פעולה כירורגית. על מנת להחליט על דרך פעולה עלייך לפנות למנתח על מנת לדון עימו על האופציה הטובה ביותר עבורך ! בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

14/09/2009 | 13:51 | מאת: דניאל

שלום נחמה, גם אני עברתי כריתה בחלל העקוז (פלנידל) לאחר שאובחן אצלי מקרה חמור מאוד. אצלי זה כמעט הגיע למעי הגס לפי המנתח שניתח אותי. התוצאה הייתה כריתה עמוקה מאוד, רחבה, וארוכה. ההפרשות זה דבר הכרחי בכדי שהגוף יבנה את עצמו מחדש ולכן הייתי צריך לעשות לפחות 3 אמבטיות 30ד כל אחת כל יום עד שה"בור" נסגר לאט. כך ה"בור" נשאר פתוח רטוב ונקי יותר ומאפשר לגוף לשחזר את עצמו.(זה די מדהים!) והחלק החשוב בכל הסיפור הזה.. בכדי למנוע זיהומים הבית חולים הביא לי ליטר של נוזל שנקרא "יוזול" usol שזה כלור מזוקק שהורג את כל הבקטריות ולא שורף בכלל, למעשה זה מרגיש כמו מים. הייתי צריך לטבול טוב פד ולהכניס אותו פנימה ל"בור". וכך לא היו לי זיהומים. אני מציע שתשאלי מומחה כירוגי לגבי זה.

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי