פצעים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

28/07/2009 | 07:41 | מאת: טלי

מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מפצעים בעור הישבן.ליתר הדיוק זה לא פצעים זה פורונקולים די גדולים שלוקח להם הרבה זמן להתרפאות לפעמים לוקח חודשים ואחר-כך נשאר כתם כחול כזה שכמעט ולא עובר.אף פעם לא פניתי לרופא כי אני פשוט מתבישת אבל זה די מפריע לי בחיי יום יום.לפני כמה שני שתיתי כדורים שעשוים בבירה וזה לא עזר לי. מה גורם לפצעים האלו?האם זה כשור לדם? אם יש דרך לתפל בזה בכוחות עצמי בלי פנות לרופא? תודה

28/07/2009 | 23:49 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לפצעים בישבן יש גורמים רבים. ללא בדיקה של מצבך קשה לדעת במה מדובר יש שני סוגים של פצעים מאוד שכיחים: פילונידל סינוס- פצעים בין הישבנים אשר נובעים מצמיחה פנימה של השער. והידרואדניטיס - דלקת של בלוטות מיחודות אשר מצויות באזור בעיקר במפשעה. מומלץ לך בזמן דלקת - או הופעת הפצעים לפנות לכירורג כללי או רופא עור, לצורך איבחון וטיפול. בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי