הפרשה צהובה מהרגליים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

04/04/2009 | 23:58 | מאת: גוקו

שלום רב, אני בן 27 ובשנה באחרונה אני סובל מהפרשה צהובה המדיפה ריח רע וחריף מאוד מכפות הרגליים. ההפרשה מתרחשת רק כאשר אני עם נעליים וגרביים מעבר לשעתיים. כשאני יחף הכל בסדר. ניסיתי גרביים ונעליים שונות אך ללא הועיל. ההשערה שלי היא שהפרשה זו נובעת ממצב נפשי של לחץ. לחץ בו אני נמצא בשנה וחצי האחרונות. ההפרשה היא דביקה ואף מתקשה במקצת על הגרב וצובעת אותה בצהוב עז. האם מוכרת לך תופעה זו? ולאיזה רופא כדאי לי ללכת כדי לבדוק? האם יש מומחה בתחום? חשוב לציין שהרגליים שלי נקיות מכל פטריה או פצע ונראות בריאות לחלוטין גם בציפורניים. אודה לתשובה בהקדם וחג פסח שמח.

17/04/2009 | 15:23 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

ישנם מצבים של הפרשת זיעה בייתר, כולל הפרשה בגוון חום. מצב זה אפשרי בבתי השחי כפות ידים וכפות רגליים ולעיתים הוא באמת קשור למצב נפשי של דחק כפי שאתה מתאר. מומלץ לפנות קודם לרופא עור לצורך בדיקה והחלטה על טיפול. בהצלחה ד"ר שלום

22/09/2009 | 02:55 | מאת: דורון

היי גוקו, גם אני סובל מאותה בעייה בדיוק. מצאת פיתרון?

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי