פצע לא מחלים ברגל סוכרתית

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

17/02/2009 | 21:18 | מאת: MOM1

פצע חודר בכף הרגל מלפני כחודשיים. שבועיים ראשונים בוצע עירוי אנטיביוטיקה ואז בהוראת הרופאים המטפלים הופסק העירוי. רופאים אחרים טוענים שזו היתה טעות במיוחד לאור החיידק הספציפי שנמצא בתרבית. מאז נמצא בחבישות בחומרים שונים. הזיהום לא מתפתח אך הפצע אינו מחלים. יש זרימת דם טובה ברגל אך אין תחושה. כמה זמן יכול הדבר להימשך? מה הפרוגנוזה במקרה כזה?

19/02/2009 | 09:17 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

ללא בדיקה של מצבך, או מחלות הרקע לא ניתן לחוות דיעה ולכן מומלץ ללכת להבדק אצל מומחה. מדאיג אותי נושא התחושה, האם יש סכרת או מחלה נירולוגית אחרת, דבר זה פוגם בריפוי ומעקב אותו. בברכה ד"ר אבשלום שלום

19/02/2009 | 10:01 | מאת: MOM1

תודה רבה על תשובתך. ברקע סכרת מעל לשלושים שנה בהזרקות אינסולין. סכרת פרועה ולא מאוזנת. חוסר תחושה ברגליים. יתר לחץ דם. פגיעה מסויימת בתפקוד הכליות. ראיה תקינה. תפקוד יומיומי תקין. גיל 60. אי התחושה ברגלים (בשתיהן)עד לברכיים קיים כבר מספר שנים בדרגות שונות. כמובן שהתייעצנו עם מומחים רבים בתחום האורטופדיה, הרגל הסוכרתית, והכירוגיה הפלסטית. רוב הרופאים טענו שיש לטפל במצב באגרסיביות ע"י אנטיביוטיקה. הרופאים המטפלים טענו שמה שלא עשתה האנטיביוטיקה בשבועיים היא לא תעשה גם בחודשיים. והפסיקו לו את האנטיביוטיקה. אני לא שואלת מי צודק. אני שואלת: כמה זמן יכול להמשך עד לריפוי? מה הסיכויים לריפוי? גודל הפצע: 15X8X8 מ"מ בכף הרגל.

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי