פצעים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

18/01/2016 | 07:18 | מאת: שרון

שלום, עקב פצעים בפנים ובאזורים אחרים בגוף רופאי עור נתנו לי משחות כגון בטא קורטן G , משחה דומה בשם דיפרוגנטה, אפלומיצין וכ"ו (לא בבת אחת כל פעם כשיש משהו רושמים משחה מהסוג הנ"ל). בכל מקום רואים אזהרות גדולות משימוש במישחות כאלו (במיוחד בפנים) עקב הסטרואידים (קורטיזונים) שבהן ובכל זאת שלו המשחות שרופאי עור רושמים ומנחים להשתמש. אם כך אודה אם אשפר לקבל הבהרה לנושא זה שכן זה נורא מטריד מנותנים לך משהו שיכול לעשות נזק בלתי הפיך ומסוכן ומצד שני זה ניתן ע"י רופא אמור ליהיות המומחה בתחום ומטתו לרפא ולא להסב נזק - האם הרופאים פשוט רושמים משהו שיעזור בטווח הקצר כדי אולי "להפטר" מהמטופל ללא כל חשיבה קדימה על ההשלכות של זה אח"כ? אם עדיף להמנע מהי התחלופה להן שלא תזיק מצד אחד אבל כן תעזור מצד שני

בכל תרופה יש סיכון במידה והשימוש בה ממושך או לא הולם ולכן יש להשמע להוראת הרופא לגבי המינון ומשך השימוש. במידה והטיפול לא עוזר או אולי אך מייצר תגובת לוואי יש להפסיקו מיד ולפנות לרופא המטפל . בהצלחה פרופ שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי