פצעים קטנים המפרישים נוזל לימפתי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

08/01/2016 | 00:50 | מאת: צפורה

שלום, לפני כמה חודשים עברה אימי ניתוח מעקפים בכלי הדם ברגל. היא סכרתית, ומטעמים שונים לוקחת תרופות רבות, ביניהן גם סטרואידים. פצע הניתוח התאחה סופית רק לאחר 4 חודשים, אבל מתחתיו החלו "להתפוצץ" בועות קטנות ונחשף עוד אדום מאוד. אותם איזורים גם מפרישים נוזל (כנראה נוזל לימפטי, עקב בצקת שהיתה לו לאחר הניתוח). אציין שעורה דק מאוד, וגם ל פני שנותחה היה עורה יבש ומלא נגעים. כרגע היא נחבשת בפולידין נוזלי בלבד. אגב, פצע הניתוח נחבש בתחילה באמצעות SILVER CELL ולאחר מכן באמצעות משחת פלמינל. האם יש לך המלצות נוספות? האם הדבר צריך להדאיג? מרפאת כלי הדם שבה הוא במעקב לא מייחסת לכך חשיבות מיוחדת. תודה רבה

על מנת לתת עצה לחבישה יש לבדוק את המטופל. בכל מקרה נשמע כי חבישת לחץ או גרב אלסטי יכולה מאוד לעזור ! בהפחתת הנוזלים ברגל ! אנא פנו לרופא מומחה בצלחה פרופ שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי