שילובי חבישות

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

12/08/2015 | 10:01 | מאת: אלון(אח מוסמך)

אני עובד במרפאת פצע עם כירורג כף רגל. והוא נצמד כל הזמן לטיפול של פלאמינל ומעל סילברסל. שמעתי שהשילוב הזה לא כ"כ מקובל. מה אתה יודע על זה? האם מומלץ לשלב פלאמינל ומעל סילברסל. הרי אם פלאמינל פועל כנגד חיידק ,אז בשביל צריך גם יוני כסף? ואם לפלאמינל תכונות סופחות,אז בשביל גם סילברסל מעל שייספח הפרשות? ניתן לשים פלאמינל ומעל טיאל וזהו. שאלות נוספות: האם טיאל הוא נגד מים? כלומר האם המטופל יכול להתקלח איתו? ובאיזה מקרים תעדיף להשתמש בחבישת פיזיוטול AG? והאם משלבים פיזיוטול AG עם פלאמינל? שאלה אחרונה:מה אתה יודע על אוקטנילין ג'ל? אמרו לי שהוא עושה הטרייה כימית של פצעים. האם הוא יכול להחליף את הפלאמינל? תודה.

המון שאלות ביחד עקרונית אין כל צורך והגיון בשילוב של פלמינל ואקווסל יחדיו. מעל פלמניל יש לשים חבישה משנית פשוטה מכול סוג שהוא מגזה ועד טיאל. פזיוטול מתאים לפצעים לא עמוקים עם הפרשה מועטה שדורשים גם טיפול אנטי בקטריאלי הגל האחרון לא נתקבלתי בו סורי פרופ אבשלום שלום

16/08/2015 | 17:35 | מאת: אלון (אח מוסמך)

תודה רבה על התשובות. באילו מהמקרים תעדיף להשתמש בסילברסל על פני פלאמינל?

18/11/2016 | 06:40 | מאת: ערן

לפי השאלות זה נראה מישהו שעובד בחברה של האוקטנלין . בגדול התגובה היא לאלון . האוקטינלין גל לא מיועד להטריה . האוקטינלין מיועד לניקוי פצעים .

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי