פלמינל לעומת דבש רפואי

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

16/12/2014 | 00:28 | מאת: מני

שלום מה היתרונות של כל אחד מהתכשירים הנ"ל לפצע לחץ? מדובר על פצע לחץ עמוק בדרגה 4, במצב נקי. האם יש עדיפות לאחד מהם על פני השני? והאם ניתן להשתמש במקביל יחד עם חתיכות קטנות של חבישת קולגן על הדבש/פלמינל כדי להוסיף מרכיב של בניית תאים? תודה

לא ניתן לייעץ מה מתאים יותר לפצע ללא בדיקתו פלמינל הינו ג'ל שגורם להטריה כולל אלמנטים נגד זיהום דבש גם לו יש פעילות של חיטוי ומעט הטריה. שילוב בניהם לא מוכר לי, ולא ברור לי מדוע לעשות זאת. לגבי מה מתאים יותר לפצע נקי- צריך לראות את הפצע ואז להחליט, לכן יש להועץ עם מומחה בהצלחה פרופ שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי