פצע לא מתרפא

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

30/11/2014 | 14:50 | מאת: אחת

שלום בן משפחתי בן 78. חולה מורכב, אונקולוגי ומקבל פרדינזון ותרופות שמפשיעות על מערכת החיסון. יש לו בכף הרגל אצבע פטישון והאצבע לידה עולה עליה. בחיכוך נוצר פצע מוזר - עגול ובתוכו חור דקיק עמוק. בהתחלה חשבנו שזה יבלת וקנינו פלסטק יבלת פלוס. אחרי שבוע וחצי זה רק קילף את העור והעמיק את הפצע. אחרי זה השתמשנו בבטקרוטן G במשך שבועיים והיה נראה שהז הולך ונרפא ונראה הרבה יותר טוב. באמצע גם היתה תקופה של מוגלה צבוה ירוקה. אבל עכשיו ראיתי שהפצעה נראה כמו בהתחלה רק עמוק יותר, ללא מוגלה אבל האזו רמסביב אדום. עברנו לסינטומצין. בן משפחתי מוגבל בהליכה ובגלל עמרכת החיסון אנחנו נמנעים לבקר במרפאות וכו שלא צורך. הפצע כרג עללא מוגלה אבל נראה שהוא עמוק ואל ברור מה זה. פצע לחץ? יבלת? מריחה של סינטומציםן פעמיים בשעתיים נראה שעזרה לאדמומיות מסביב לעור. האם כדאי להמשיך? אני חוששת מביקור רופא שייתן לו אנטיביוטיקה כמו אוגמנטין לשבועיים, הוא מאוד חלש ולוקח תרופות רבות. כל טיפול מקומי עדיף על זה. בתודה.

לדעתי לא תמנעו בדיקה של רופא, נשמע כי יש פצע עמוק אשר יתכן ומערב עצם או מפרק. יהיה צורך בבדיקת מומחה, צילום האזור, ואז החלטה על טיפול ! הבעיות האחרות (טיפול סטרואידים שמונע ריפוי ומחלותיו האונקולוגיות) מקשות על ריפוי פצעים !!! פנו למומחה בטרם יהיה מאוחר ! בהצלחה פרופ שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי