Promogran לעומת Fibracol

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

24/11/2014 | 00:36 | מאת: נעה

שלום השאלות שלהלן מתייחסות לעניין החבישה, אך זה לא במקום שאר הדברים החשובים שנעשים במקביל (שינויי תנוחה, תזונה, מזרן מיוחד ועוד) מה ההבדל בין החבישות הנ"ל? (שתיהם מיוצרים על ידי אותה חברה) מה מהם יותר מתאים ויעיל לפצע לחץ גדול ועמוק בדרגה 4 בסקרום (הפצע במצב נקי)? בפצע יש גם כיסים בצדדים, האם זה משנה מבחינת בחירת החבישה? כמו כן, החבישות הנ"ל מיועדות להחלפה פעם בשלושה ימים, מה עושים במקרה של פצע בסקרום ממש קרוב לפי הטבעת, ויש הפרשות ושלשולים שמחייבים החלפה בתדירות גבוהה יותר, האם זה עדיין יעיל או שהחלפה פעם בשלושה ימים זה רק מטעמי חסכון? ושאלה לסיום, איך החבישות הנ"ל לעומת דבש רפואי/פלמינל וכדומה? אשמח מאוד למענה תודה ולילה טוב

לצערי מאוד קשה לייעץ לך על סוג החבישה המתאימה לפצע ללא בדיקה שלו. פצעים באזורים הקרובים לפי הטבעת בדרך כלל מצריכים החלפת חבישות תדירה עקב היציאות, ולכן יש להתחשב בכך. החבישות אשר הזכרת בתחילה הינן חבישות לחלק הסופי של תהליך הריפוי לעודד אפיתלזציה ואכן ניתן להחליפן כל מספר ימים (2-4)כתלות בכמות ההפרשה. פלמינל הינו ג'ל לשימוש חד יומי אשר הינו אנטיספטי ומבצע הטריה בו זמנית דבש גם הוא מתאים לחבישת חללים, לצורך הטריה וניקוי של פצעים עם אלמנטים אנטיבקטריאלים שניתן לבצע החלפה פעם ביום. בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי