האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

26/09/2016 | 22:11 | מאת: דן

שלום אני משתמש מזה כמה שנים בתרופה לוסטרל בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, כמובן שגם למצב רוח, אבל הסיבה העיקרית שהביאה אותי לשימוש בתרופה קונבנציולית זה בגלל ההתקפי הפאניקה. זה לא העלים הכל, אבל בהחלט אפשר לומר שהתקפי פאניקה אין לי. העניין הוא שמאז שאני משתמש בתרופה עליתי לא מעט במשקל, ואני חושב שזה גם בגלל התרופה, ועל אף שאני לא אוכל יותר מפעם, וכן כיום אני עושה הליכות באופן קבוע, עדיין יש את הבעיה עם המשקל. רציתי לנסות להפסיק את הלוסטרל (קיבלתי את זה מרופא המשפחה), כמובן בהדרגה. קראתי שיש תוספים שיכולים להוות תחליף לא רע לתרופות ממשפחת ה SRRI כמו הלוסטרל למשל, ומועילים לחרדה ודכאון ומניעת התקפי פאניקה. אשמח לקבל הכוונה ועצה בעניין, מה מומלץ לעשות. ספציפית יצא לי לקרוא על 4 תוספים: 1. BCM-95 Bio-Curcumin 2. SAM-e (מחירו יקר) 3. L-Tryptophan 4. היפריקום (על זה קראתי שיש גם תופעות לוואי, והוא פחות מתאים לחרדה אלא מועיל יותר לדכאון) מה מהם מומלץ? ומה המינונים המומלצים בשביל להשיג תועלת ממשית, ולהחליף את הלוסטרל. תודה רבה

דן שלום, לגבי התחליפים אנימציע שתפנה את השאלה לפורום נטורופתיה שכן הוא מתאים יותר. מצד שני, הפורום הזה עוסק ברפואה סינית שנמצאה יעילה מאוד להפחתת חרדות, טיפול בדכאון ומצבי רוח משתנים. בעקרון, הטיפול למצבים אלה הוא באמצעות שתי טכניקות מהרפואה הסינית. האחת- דיקור סיני, לרוב מדובר בטיפול שבועי וטכניקה השניההיא צמחי מרפא, כלומר, פורמולה צמחית הנלקחת על בסיס דו יומי. ממליץ לך בחום לשקול הטיפול באמצעות הדיקור הסיני. לשם כך עליך לגשת למטפל מוסמך, לשם אבחון וטיפול מתאימים. בברכת שנה טובה ובריאות שלמה, רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית