עוית שריר

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

11/09/2010 | 12:57 | מאת: גבר בן 25

שלום רב, לפני שנה עברתי עקירת שן בינה עליונית אצל רופא שיניים, בזמן העקירה הרופא הפעיל כח רב לעקירת השן ולקח לו זמן יחסית ארוך עד שהוא הצליח לעקור אותו, לאחר 36 שעות בערך שמתי לב שיש נפיחות בצוואר, נבדקתי ע"י רופא השיניים, כירורג כללי, אף אוזן גרון, רופא אורתופד, וע"י כולם נישללה בעיה רצינית, והם אמרו שיש שריר שנמתח (עוית שריר), עשיתי אולטראסאונד לצוואר שיצא תקין. והאיבחון שלהם הוא נכון כי אני גם רואה ע"י הסתכלות במראה שזה שריר שנמתח, עשתי גם פיזיוטרפיה שלא ממש עזרה לי, היו גם כאבים שככל הנראה כתוצאה מדלקת שחלפה לאחר שימוש בתרופה נוגדת דלקת, אבל יש עדיין נפיחות בצוואר, רציתי לשאול אם יש טיפול מסויים ברופאה המשלימה וגם ברפואה הסינית שיכולה לשחרר את השריר. אני בן 25. אשמח לקבל את עזרתכם, ותודה רבה.

שלום רב, קשה מאוד לאבחן או להבין מהי הפאתולוגיה במקרה שלך על פי הרפואה הסינית. בכל אופן, אני סבור שטיפול דיקור עשוי לסייע לתופעה שאתה מתאר אך בשביל לדעת טוב יותר אני ממליץ שתיגש למטפל מוסמך אשר יוכל לראות התופעה המתוארת ולאבחן אותה ביתר דיוק. בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית