עוד שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

27/08/2010 | 08:09 | מאת: יעל

היי, אני מאוד נהנת לשתות שציה חמה במהלך היום. השתיה האהובה עלי היא נס קפה אך בשל הקופאין והעובדה שמדובר במזון מעובד אני לא צורכת יותר מכוס נס אחת ביום. שתיה חמה במהלך היום עוזרת לי מאוד לשמור על משקל תקין כי זה בא במקום לאכול ולצרוך עוד מזון שיכולתי לוותר עליו. אם כך, אשמח לקבל עצה לאילו חליטות בריאות, מזינות ואף תורמות לבריאות אוכל לעשות לעצמי ולשתות כמה שרק ארצה במהלך היום. חשוב לי שזה יהיה חליטות בריאות ומזינות, שלא יכילו קופאין, ושלא יגרמו לצבירת נוזלים (מצאתי שהרבה נס במהלך היום גורם לי לצבירת נוזלים). בנוסף, שהחליטה לא תהיה מאיזה צמח שנחשב לתרופה. אני רוצה לשתות ממנה בהרגשה שאני יכולה לשתות כמה שאני רוצה ללא הגבלה או חשש לכך שיגרום לי תופעות לוואי. אם החליטה עוד תועיל לי לבריאות כמו תוסיף מינרלים, ויטמינים, תעזור למע' העיכול- מה טוב. תודה

יעל שלום, המלצתי היא לשתות תה ירוק. יש לזכור ששקיקי התה הירוק ברובם מכילים קופאין גם כן ולכן ניתן לצרוך תה ירוק בתפזורת, שידוע כיום שתורם רבות בתכונותיו לבריאותינו (נוגדי חימצון, משפר קצב חילוף החומרים בגוף וכו'). מציע להכנס לחנות טבע שבה תמצאי מגוון רחב של תפזורות מיובשות להכנת מרקחות (תה). בתפזורות אלו אין קפאין ולכל אחת מהן סגולות מרפא משלה. דרך אגב, קפאין ידוע כמשתן ועל כן, אינו גורם לצבירת נוזלים. בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית