שאלה נוספת לגבי עידוד זרימת דם תקינה בגוף.

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

02/01/2007 | 20:58 | מאת: קארין

תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה. באותו עניין: יש לציין כי אובחנתי בעבר כבעלת כבד מוגדל (לא בשל מחלה ויראלית ספציפית) לאחר בדיקת אולטראסאונד שגרתית בשל כאבי בטן (שחלפו מזמן). האם, לדעתך, יש קשר בין עובדה זו לבעיות באספקת הדם לאיזור כף הרגל? איך אוכל לעזור בתזונה נכונה לעידוד זרימת הדם? האם עלי לקיים דיאטה מסויימת? האם עלי לבצע בדיקות דם מסויימות? (עשיתי בחודשים האחרונים בדיקת דם כללית שנמצאה תקינה- כולל תפקודי קרישה). האם העובדה שיש לי לעיתים קרישי דם במחזור החודשי מעידה גם כן על בעייה כלשהי בדם? ודבר אחרון האם תוכל, בבקשה, להמליץ לי על רופא סיני באיזור חיפה למטרת דיקור וטיפול צמחי? מקווה שלא הצפתי אותך ביותר מדי שאלות פשוט שמחתי נורא על תגובתך המקצועית הקודמת. המשך שבוע נפלא, קארין

03/01/2007 | 20:05 | מאת: אבישי ימין

היי קרין 1)פעמים רבות קורה שכתוצאה משבר ישנה בעיה בהספקת הדם לגפה לכן אני מעריך שבעית הספקת הדם היא כתוצאה מהממצא המקומי הבילתי מזוהה בעצם העקב. ייתכן שזוהי בעיה מערכתית ולא מקומית, ואז בעית האספקה תיהיה לשני הרגלים ולאו דווקא רק לרגל הפגועה 2)לא אין קשר לכבד המוגדל 3)אם עשית בדיקות דם בחודשים האחרונים, אז אין צורך לבצע בדיקות חוזרות, למרות שכמטפל ברפואה סינית אני לא מוסמך לענות בנושאים כאלה ובמידת הצורך מומלץ להתיעץ עם רופא המשפחה. 4) קרישי דם במחזור לאו דווקא מעידים על בעיה כול שהיא ברמות הדם למרות שזה ייתכן. זה גם יכול להיות כתוצאה מהפרעה גניקולוגית. 5)כעקרון טיפול בעצם העקב על פי הרפואה הסינית לא מתבצע ע"י שינוי תזונתי אלה ע"י דיקור סיני וצמחי מרפא. 6) הייתי שמח להמליץ לך על מטפל באיזור חיפ ה אבל אינני מכיר מטפלים באיזור זה בברכה ימין אבישי

04/01/2007 | 11:24 | מאת: אברהם

ואם כן האם אתה מכיר את המחלה מיוטוניק דיסרופי? ואם כן האם יש לה מרפה?

מנהל פורום רפואה סינית