דיקור למטרת עידוד זרימת דם לכף הרגל

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

01/01/2007 | 16:57 | מאת: קארין

עברתי ניתוח בעצם הטאלוס בכף רגל ימין כתוצאה של כאבים מתמשכים וממצא לא מזוהה בבדיקת mri וביפסיה. אין ממצאים ודאיים בבדיקות וגם 5 חודשים לאחר הניתוח ממשיכים הכאבים. כיצד יכול לעזור דיקור / רפואה סינית לבעיה בעצם? מה יכולים להיות הגורמים לבעיה הלא ברורה? מה המלצותיך. תודה

02/01/2007 | 18:24 | מאת: אבישי ימין

שלום קרין הממצאים הרפואים של הרפואה המודרנית הקונבנציונאלית תמיד יכוליםלהיות לעזר בעת ביצוע האבחנה ברפואה הסינית אולם, ממצאים אלה לא הכרחים ומטפל מיומן יוכל לבצע טיפול יעיל גם בלעדיהם (זאת בהנחה שכפי שכתבת, מצויין בממצא לא מזוהה). עצם העקב (הטלוס) נוטה לסבול משברים, ארטריטיס ,דפורמציה של העצם (שינוי במבנה העצם) ולעיתים כתוצאה משברים יכולה להיות גם פגיעה בהספקת הדם לעצם. אולם שוב ,ממצאים אלה פחות הכרחים למטפל ברפואה הסינית שמטפל באיזור מסוים (כגון עקב, ברך, מרפק) ופחות בהבחנה מודרנית מסוימת. דיקור סיני הוא הכלי היעיל ביותר ברשות הרפואה הסינית בטיפול בבעיות אורטופדיות. במידה וישנן דפורמציה במבנה העצם יתכן יהיה לשלב טיפול בצמחי מרפא סינים. מכיוון שאין לך אבחנה מדויקת אני לא יכול להעריך בוודאות את צפי ההחלמה אולם קשה לי להאמין שלא יכול שיפור במידה כזו או אחרת או אפילו החלמה מלאה. לשאלות נוספות אל תהססי לשאול ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית