הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

11/06/2007 | 13:54 | מאת: מור

שלום רב! בתי בת 8, אובחנה עם בעייה של קשב ריכוז ואימפולסיביות ע"י נוירולוג (עוד בגיל 6) נשלחה לאחרונה לבדיקת TOVA-עוד לפני שקיבלנו את התוצאות אני יכולה לומר, כמי שצפתה מהצד, שההבדל היה ניכר ומשמעותי לאחר לקיחת חצי כדור של ריטאלין במהירות התגובה ובכמות הטעויות. בתי אף היתה בטיפול פסיכולוגי בכדי לצמצם את הבעייה הרגשית שהיתה לה, וכיום אני יכולה להעיד שגם העובדה שהשארנו אותה שנה נוספת בגן חובה וגם התבגרותה הטיבו מאוד עם המצב והיא רגועה ונעימה יותר בכלל היא גם מאוד חברותית ונוטה הרבה פחות למצבי רוח משתנים כפי שהיו בעבר. בשאלון שניתן ע"י הנוירולוג ל-2 מורות של ביתי, עלה כי בעיית הקשב וריכוז בכיתה מקשים עליה להיות מרוכזת לאורך זמן , התנועתיות גם לא משפרת את המצב, היא מתייאשת ממשימות בכלל, אם יש רעש בכיתה או מחוצה לה זה גם מוסיף. יש גם בעייה של חוסר מוטיבציה וחוסר עניין. מורה שעובדת איתה בפורום קטן יותר של ילדים טענה שהבעיה באה הרבה פחות לידי ביטוי-אם כי קיימת.דבר נוסף שעשינו הוא לקחנו מורה פרטית ללקויות למידה ע"מ שתעזור לביתי, בנוסף למורת השילוב בבית ספר-בהתאם להמלצה של מורת השילוב בבי"ס. כמובן שזה שיפר מאוד את המצב וצימצם את הפערים הלימודיים. כהורים שחשופים למידע ולשיטות הטיפול הקיימות כמו אומגה 3, שיטת אלבאום, אצות כחולות ועוד ועוד, אני רוצה לשאול מה לדעתך יהיה הכי נכון לעשות על מנת לתת מענה לבעייה.

מור שלום רב, לעניות דעתי, נכון להקנות לבתך את כלי הריכוז והשליטה העצמית החסרים לה, באמצעות אימון אישי נוירוקוגניטיבי. מדובר בהעשרה נוירו-קוגניטיבית ממוחשבת ואינסטרומנטאלית. תכנית בינלאומית לשיפור הקשב, הריכוז ויכולות הלמידה (ללא תרופות), טיפול רב-תחומי בונה בנושאי הקשב והריכוז, אסטרטגיות למידה, תפקודי הקשב והריכוז החזותיים והשמיעתיים, המוטוריקה, הזיכרון, והתפקודים הניהוליים. תכניות אלו מתבססות על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון. בנוסף, מקנות התכניות מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, אירגון משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות. הפורום עומד לרשותך במידה ויש שאלות נוספות. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה