טיפול ללא רטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

03/05/2007 | 10:30 | מאת: לילי

איך ניתן לטפל בבעיה של מוסכות איטיות וחוסר ארגון כי גם אני סובלת מחוסר ארגון גמור וכמה שעות שאני לא אשקיע תמיד יהיה מבולגן והיום גם ביתי בת 7.5 סובלת מכך התיק שלה והקלמר תמיד הפוכים היא תמיד יוצאת אחרונה מהכיתה היא היתה שנה בטיפולים ריפוי בעיסוק אבל לא קיבלתי כלים לטיפול בבעיה ואני לא רואה שיפור כאשר מבקשים ממנה לסדר להחזיר למקום היא תמיד בוכה וכל בוקר לפני בית הספר

לילי שלום רב, למצבים של מוסחות וקשיי התארגנות/ביצוע/השלמת משימות, אני מאוד מאוד ממליץ על אימונים אישיים שמטרם: הקניית כלי תכנון וביצוע, בקרה עצמית, קשב, ריכוז וכלי למידה מתקדמים נוספים. מדובר באימון אישי לילדים, בני-נוער ומבוגרים - כאמור, ללא תרופות. לכל קבוצת גיל קיימת תכנית אימונים שונה, מותאמת לגיל, לעיסוק ולמידת הקושי או הלקות. תכניות אלו מתבססות על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון, ללא תרופות. בנוסף, מקנות התכניות מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: גיוס קשב, שימור קשב, פיצול קשב, הסטת קשב, עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה עצמית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, תכנון-אירגון-השלמת משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות, אתגרי חשיבה למחוננים ועוד. כתבתי על כך בפורום הנוכחי מספר פעמים - אנא עייני גם בעמודים קודמים. בנוסף, אעביר לך כתבות בנושא זה באמצעות דואר אלקטרוני. מהו הדואר האלקטרוני המתאים לכם לצורך העברת מידע כתוב נוסף ? בברכה, ד"ר מ. למפיט

03/05/2007 | 22:22 | מאת: לילי

קודם כל תודה רבה על תשובתך [email protected] בתודה מראש

08/05/2007 | 11:43 | מאת: לילך

כל הנאמר כאן נשמע לי מעניין ויכול להיות רלוונטי לבני בן העשר אשמח לקבל פרטים בתודה ובברכה נ.ב. מי יכול לשמש כמאמן ל בעיות קשב וריכוז?

10/03/2008 | 14:00 | מאת: יוסי

שלום רב, ניתן לקבל רעיונות או שיטות נוספים ללא רטלין, לילדה בת 12 שהיא גבולית מאוד מבחינת TOVA אבל "משתעת" כל פעם שהיא רעבה. הבעיה היא שהיא לא מודעת לרעב בתודה מראש יוסי

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה