שלום לך ד"ר

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/04/2007 | 20:53 | מאת: רונה

בני בן ה-7.5 אמור לעבור אבחון לגבי קשב וריכוז הוא ילד חכם ומצליח בלימודים אך כל מבחן שלו אורך יותר מהממוצע כשעתיים עד 3 שעות כיון שאינו מסוגל להתרכז יותר מ10 דק' מה גם שהוא מתנתק פתאום וצריך לעורר אותו. אם המורה שואלת אותו שאלה שקשורה ללימודים לאחר שהיא מעוררת אותו הוא יודע את התשובה.שאלותיי הם: אילו אבחונים עושים ומה הפתרונות במידה ומוצאים בעיה של קשב וריכוז? האם רק רטלין עוזר? ואם הוא נניח צריך רטלין האם זה לכל החיים? אציין שהוא בחוג קפוארה ואוהב כדורגל כך שיש לו איפה להוציא את המרץ. אודה על התשובות.

רונה שלום רב, את מתארת מצב של מוסחות (חוסר ריכוז), כנראה ללא תנועתיות-יתר. לעניות דעתי, האבחון הנכון ביותר למצבו של בנך הינו מבחן CPT בלווי נתונים שאתם תביאו מביה"ס ומגורמים מקצועיים נוספים שמכירים את הילד. בגיל 7.5 שנים (ברוב המקרים) אפשר לשפר את הריכוז, את הזריזות ואת יכולות ההתארגנות והביצוע - באמצעות טיפולים שאינם תרופתיים (ללא ריטלין). נשמח לקרוא בפורום על התקדמותכם. ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה