הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/10/2006 | 21:44 | מאת: ג

שלום רב , בננו בן 5 אובחן לפני כשנה כ pdd קל ,ושולב במסגרת מיוחדת . לפני כשבועיים שמנו לב לשיפור ניכר בהנתהגותו ולכן ערכנו אבחון באופן פרטי על-מנת לשלבו במערכת הרגילה . באבחון עלה כי אמנם סממני ה pdd נעלמו אך קיימת אצלו הפרעת קשב רצינית וכדי לשקול ברצינות שימוש בריטלין . אבקש את חוות דעתך , מתי להתחיל ? ואם בכלל ? מה תופעות לוואי ? ואם יש השלכות נוספות על הילד ? האם ניתן לנסות ולהפסיק כלומר האם ממכר?

שלום רב, במידה ויש לילד קשיים בגן ו / או במסגרת המשפחתית ו / או בחוגים וכו', במידה והוא מפריע לחברים בגן, לגננת, לשגרת הבית...., (...כמובן, תופעות אילו אינן באשמתו ולא בשליטתו.......), על מנת למנוע ממנו את אי-הנעימות הנלווית למצב זה, כדאי - לעניות דעתי - להתחיל כבר עכשיו טיפול תרופתי (לזמן מוגבל) וכן עיצוב התנהגותי (ע"י פסיכולוגית מומחית לגיל הרך). אם מתאפשר לכם, כדאי גם לשלב את הילד בחוג ייחודי לילדים עם הפרעות קשב וריכוז: שחייה טיפולית או רכיבה טיפולית או קראטה טיפולי. תופעות הלוואי יכולות להיות (אך לא בהכרח !!!) ירידה בתאבון או מעט כאבי בטן. ת"ל אחרות הינן נדירות מאוד. בכל מקרה, התופעות מצטמצמות תוך כדי תקופת השימוש בתרופה, או לאחר שיפור המינון. בעת הטיפול בריטלין יש לבצע (בעזרת הרופא המטפל) מעקב גדילה סדיר וכן בדיקות מעבדה, כפעמיים בשנה. ניתן להתחיל טיפול ולהפסיק אותו בכל עת. אין התמכרות לתרופה. ממליץ לכם לנסות לפחות חודש, על מנת שתוכלו לקבל תמונה מלאה. ברשותכם אזכיר לכם כי, הסובל העיקרי מהפרעת קשב וריכוז הינו הילד עצמו. לפני שהוא צובר תיסכולים וקשיים רגשיים חמורים, חשוב ביותר לטפל בו בכל הדרכים העומדות לרשותכם באיזור מגוריכם. הפורום עומד לשרותכם בכל מקרה של שאלות נוספות, בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה