אבחון טובה גרוע

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

03/03/2007 | 19:55 | מאת: גם עלי עבדו

אני מצטרף לדעתה של האמא המאוכזבת שקיבלה שרות גרוע במחיר זול. (כפי שקורה תמיד ). גם אני עשיתי אבחון לביתי דרך קופת חולים שהציעו לי מחיר אטרקטיבי, ונתנו לי כעבור שבועיים דף, שנשלח לאיזה רופא רחוק שבכלל לא פגש אותנו ושלח לנו פקס עם שגיאות כתיב (רחמנא ליצלן!!). את בני השני כבר איבחנתי במכון מסודר שהרופא עקב אחרי כל שלב, בדק את התוצאות מיידית, נתן מינון נכון לריטלין ולא "מצוץ מהאצבע " וגורף לכל הילדים והמבוגרים בכל גיל , ובעיקר בסוף התהליך ישב איתנו והסביר לנו הכל. שאלנו המון (לדעתי) ובסבלנות רבה "התיר לנו את הפלונטר" שהיה לנו במחשבה לגבי כל הנושא של קשיי ריכוז וקשב. בגלל שזה לא מקובל בפורום אז אני לא כותב את השם של המכון אבל לכל ההורים והמבוגרים שמחפשים מקום אבחון טוב - הזהרו מקופות החולים שמבטיחות החזר , וזה אולי יותר זול. בסוף זה יותר יקר. אני מזמין את כולם לשאול אותי בדואר אלקטרוני לפי כתובתי הנ"ל ואענה ברצון אימרי

שלום רב לכל הגולשים, לצערי הרב, אכן קיימת הטעיית הציבור בנושא זה. בד"כ, ההורים לילדים המתקשים בלימודים אינם יודעים מה נדרש לילדיהם. לעיתים הם נואשים ומטולטלים ע"י כל משב-רוח ו/או כל מילה ו/או אשליה שהכל הולך להסתדר מייד ובזול. פעמים רבות שותפים לכך אנשי מקצוע מתחום הרפואה והחינוך, אשר – מתוך שיקולים שלעיתים אינם ענייניים ומקצועיים - מפנים הורים וילדים ל"אבחונים" לא רלוונטיים. בכך נגרמת להורים עוגמת נפש רבה, הוצאות כספיות, אבדן ימי עבודה, אכזבה וכעס. אז, שוב, למען כל הילדים והוריהם, להלן מבנה נכון של תהליך אבחוני בנושאי הקשב והריכוז: א. איסוף שאלונים ומידע מהמורה/גננת, היועצת, וכל גורם חינוכי אחר שמכיר את הילד ומוכן לכתוב מה מצבו בלימודים ובנושאים נלווים. ב. מילוי שאלוני הורים בקשר להתפתחותו של הילד מהלידה עד היום, בקשר לבריאותו, סדר יומו, מצבו בלימודים, ועוד. ג. ניתוח המידע ע"י רופא מומחה בתחום הקשב והריכוז, והכוונה לאבחון מתאים. כל ילד בהתאם לסוג הקשיים שלו. ד. ביצוע מבחן קשב ממוחשב או אחר. קיימים סוגים שונים של מבחנים (C-CPT BRC TOVA IVA ) ועוד.... ה. המבחן יתבצע ע"י מאבחנת מוסמכת אשר תערוך דו"ח אבחוני על פי הקריטריונים הבינלאומיים המקובלים בתחום הקשב והריכוז. ו. על פי הצורך יערך שלב נוסף של המבחן, בנוכחות ריטלין. כל ילד שיזדקק לכך, יקבל (לצורך השלמת הבדיקה בלבד) ריטלין במינון מתאים לנתונים האישיים שלו. אין מינון אחיד וזהה לכל הילדים ולא ייתכן שמינון הריטלין יוחלט לפני שהמבחן החל. ז. כל החומר שנאסף בכל השלבים הקודמים יועבר לידי הרופא המומחה המלווה את התהליך אשר יעבד את הנתונים, יסכם אותם, יפגוש את הילד וההורים, ימסור להם את תוצאות הבדיקה ומסקנות האבחון ואת ההמלצות (בע"פ ובכתב). לאחר מכן הרופא ילווה את הילד והוריו ואת הצוותים החינוכיים בהדרכה מתמשכת ככל הנדרש. הורים, שמציעים להם מבחני קשב וריכוז מקוצרים וזולים, אינם מקבלים את כל המגיע להם, וממילא הילדים אינם מפיקם מכך תועלת ואינם מתקדמים. מובן מאליו כי, תהליך דומה מיועדים לעבור גם סטודנטים ומבוגרים בכל הגילאים. הפורום עומד לרשות כל הורה, מורה, תלמיד או סטודנט, בכל עת ובכל נושא. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה