אבחון TOVA גרוע דרך קופת חולים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

03/03/2007 | 14:13 | מאת: עבדו עלי!!!

ד"ר נכבד שלום רב עשיתי אבחון טובה לבת שלי דרך קופת חולים כללית . לאחר הבדיקה קיבלתי בפקס הביתה דף תוצאות שלא הבנתי ממנו כלום. לצערי, אפילו הצורה החיצונית שלו מעליבה. האם אוכל לקבל ממך עצה מה כתתוב שם? חבל שנסחפתי לכוון המחיר הזול ש"מפתה" קופת חולים ולא היה לי השכל ללכת למכון מסודר שמציע גם פגישה ישירה עם הרופא שיסביר מה כתוב בדף הזה ומה התוצאות שיצאו באבחון וגם כמובן מה כדאי לי בתור אמא לעשות ואיך לטפל הכי נכון בבת שלי . המחיר הזול הסתבר כ"יקר" כי עכשו שוב אצטרך להמשיך לברר בנושא ולבת שלי עדין אין תשובה. לכל מי שקורא את ההודעה הזו - נסו ללמוד מנסיוני המר ולמצוא מקום בו עושים את הבדיקה וגם מסבירים את התוצאות וגם ממליצים על טיפול מתאים. שלא יעבדו עליכם כמו שעבדו עלי!!! אמא כועסת

שלום רב לכל הגולשים, לצערי הרב, אכן קיימת הטעיית הציבור בנושא זה. בד"כ, ההורים לילדים המתקשים בלימודים אינם יודעים מה נדרש לילדיהם. לעיתים הם נואשים ומטולטלים ע"י כל משב-רוח ו/או כל מילה ו/או אשליה שהכל הולך להסתדר מייד ובזול. פעמים רבות שותפים לכך אנשי מקצוע מתחום הרפואה והחינוך, אשר – מתוך שיקולים שלעיתים אינם ענייניים ומקצועיים - מפנים הורים וילדים ל"אבחונים" לא רלוונטיים. בכך נגרמת להורים עוגמת נפש רבה, הוצאות כספיות, אבדן ימי עבודה, אכזבה וכעס. אז, שוב, למען כל הילדים והוריהם, להלן מבנה נכון של תהליך אבחוני בנושאי הקשב והריכוז: א. איסוף שאלונים ומידע מהמורה/גננת, היועצת, וכל גורם חינוכי אחר שמכיר את הילד ומוכן לכתוב מה מצבו בלימודים ובנושאים נלווים. ב. מילוי שאלוני הורים בקשר להתפתחותו של הילד מהלידה עד היום, בקשר לבריאותו, סדר יומו, מצבו בלימודים, ועוד. ג. ניתוח המידע ע"י רופא מומחה בתחום הקשב והריכוז, והכוונה לאבחון מתאים. כל ילד בהתאם לסוג הקשיים שלו. ד. ביצוע מבחן קשב ממוחשב או אחר. קיימים סוגים שונים של מבחנים (C-CPT BRC TOVA IVA ) ועוד.... ה. המבחן יתבצע ע"י מאבחנת מוסמכת אשר תערוך דו"ח אבחוני על פי הקריטריונים הבינלאומיים המקובלים בתחום הקשב והריכוז. ו. על פי הצורך יערך שלב נוסף של המבחן, בנוכחות ריטלין. כל ילד שיזדקק לכך, יקבל (לצורך השלמת הבדיקה בלבד) ריטלין במינון מתאים לנתונים האישיים שלו. אין מינון אחיד וזהה לכל הילדים ולא ייתכן שמינון הריטלין יוחלט לפני שהמבחן החל. ז. כל החומר שנאסף בכל השלבים הקודמים יועבר לידי הרופא המומחה המלווה את התהליך אשר יעבד את הנתונים, יסכם אותם, יפגוש את הילד וההורים, ימסור להם את תוצאות הבדיקה ומסקנות האבחון ואת ההמלצות (בע"פ ובכתב). לאחר מכן הרופא ילווה את הילד והוריו ואת הצוותים החינוכיים בהדרכה מתמשכת ככל הנדרש. הורים, שמציעים להם מבחני קשב וריכוז מקוצרים וזולים, אינם מקבלים את כל המגיע להם, וממילא הילדים אינם מפיקם מכך תועלת ואינם מתקדמים. מובן מאליו כי, תהליך דומה מיועדים לעבור גם סטודנטים ומבוגרים בכל הגילאים. הפורום עומד לרשות כל הורה, מורה, תלמיד או סטודנט, בכל עת ובכל נושא. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה