הפרעת קשב וריכוז ובעיות בחברה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

02/02/2007 | 00:31 | מאת: מיכל

ביתי היום כבת 8, ומגיל 0 סבלה מכל מיני בעיות, בעיות באוזניים, פזילה בעין, בגיל 3 עברה ניתוח כפתורים, אחכ ניתוח פוליפים ושקדים ובגיל 6 שוב כפתורים, בגיל שהתחילה לדבר היה לי קשה להבין אותה וגם השקדים הגדולים שהפריעו לה בדיבור, אחרי ניתוח השקדים, הקול שלה נהיה ברור יותר, כשהיתה בת 4 ונכנסה לגן עיריה, כבר החלו בעיות חברתיות, חברות כמעט ולא היו לה, והגננת לא דיברה או אמרה משהו שצריך לבדוק אם לילדה יש בעיות כלשהן, רק כשעברה לטרום חובה (בגן אחר), נאמר לי כעבור חודשיים מהגננת שצריך לקחת את הילדה לטיפול אצל קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק ואכן היום לאחר טיפולים מתמשכים וטיפוליים פסיכולוגים עברנו את כל מה שרק אפשר, היא נוטלת את הריטלין, אחרי כל זה יש לה איחור שפתי, היום ביתי יש לה חברות אבל מעט עדיין יש לה בעיות חברתיות, מאוד קשה לה לבטא את עצמה מולן ובכלל מול כל אחד, אוצר המילים שלה מאוד מצומצם, יש לציין שביתי לומדת בכיתה רגילה ואף ילד אחד לא סובל מהבעיה שלה, היא מנסה לרצות חברות בצורה של לתת דברים חפצים שלה כדי שיהיו חברות שלה, לפעמים ילדים פוגעים בה ומעליבים אותה, אני נורא נעלבת ונפגעת מזה מה עליי לעשות. השכנה שלי לפעמים חוזרת איתה מבית הספר בחזרה ומעליבה אותה עם קבוצה של חברים כואב לי לשמוע איך שמכאיבים לה...אני כל יום בוכה וחושבת מה יהיה מחר.

שלום רב, צר לי מאוד על הצער של ביתך. נראה לי נכון להעניק לילדה כלים למיומנות חברתית באמצעות דרמה-טרפיה, תחילה יחידנית, אח"כ קבוצתית, לאורך זמן. נשמח לשמוע בפורום על התקדמותכם. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

17/02/2007 | 16:17 | מאת: אמא לקוית שמיעה

בתי בת ה8 לומדת בכיתה ב וסובלת מהפרעות קשב וריכוז הילדה מטופלת עי ריטלין ולשמחתי יש שיפור רב בלימודים,לפני הטיפול הילדה לא היתה יושבת בשקט קמה והולכת ושוב חוזרת חלילה.הבעיה שלה שרוצה הרבה חום ואהבה ותשומת לב ואת זה אני משתדלת לתת לה למרות שהיא הבכורה ויש עוד שני ילדים בבית..נוסף לכך בסיום הלימודים הילדה אינה נפגשת ואינה מביאה חברות הביתה למרות שאיני ממתנגדת שיבואו אליה לצערי חלק גרים בסביבה או רחוק או לכל אחד יש את התירוצים שלו .בתי לוקחת ללב כל דבר מתפרצת ועצבנית כאילו כל העולם נגדה ואני מנסה כמה לשבת ולדבר איתה אך לשווא ואני כבר מתחילה להתייאש ככ רוצה את טובתה הילדה מאד יקרה לי,שאני מוכנה לעשות הכל על מנת שתהיה מאושרת. מאמא שאוהבת ודואגת

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה