צמחי מרפא

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/10/2006 | 15:07 | מאת: היי

שלום ד"ר מאיר :-) אני בחור בן 24 שסובל מבעיות למידה וADHD אולי יש צמח מרפא שמומלץ?

שלום וברכה, בתי-המרקחת, חנויות הטבע וגם פרסומים שונים מלאים בהבטחות לגבי תכשירים טבעיים וצמחיים שעושים פלאים ומייד חולפות כל בעיות הקשב והלמידה. עד כה לא נוכחתי באף ילד, נער, סטודנט או בוגר שאכן השתפר כתוצאה של טיפול "טבעי" שרכש (...תמיד בסכום עתק....). במכון בו אני עובד בצענו מספר רב של פעמים אבחון אובייקטיבי לפני ואחרי שימוש בתכשירים "טבעיים". מעולם לא ראינו שינוי או הטבה לאחר השימוש בתכשירים אלו. ממצא זה הינו משמעותי מאחר ונבדק באבחון אובייקטיבי ממוחשב, שבו הממצאים הינם כמותיים-מדוייקים, ולא מתבססים רק על ההתרשמות של ההורה, המורה או הבוחן. לעומת זאת, ראיתי הטבה בילדים ובני-נוער שעברו טיפול משולב: רפלקסולוגיה+פרחי-באך. על מנת להצליח בטיפול זה יש לשלב את שתי התרפיות באותו מעמד, ע"י אותו תרפיסט/ית, בו-זמנית. הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה