הפרעות קשב ילד בן 7

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/10/2006 | 09:21 | מאת: סיגי

בני אובחן כבעיית קשב וריכוז, הוא לומד בכיתה ב' הרופא המליץ לנו לתת לו ריטלין לשעות הלימודים בלבד, אנו לא מעונינים לתת לו את הריטלין. הוא ילד חכם ומבין , בכיתה קשה לו להתרכז הוא מהר יוצא מריכוז. כשילדים אחרים מציקים לו ומרגיזים אותו הוא לפעמים יוצא משליטה מרביץ ומתחיל לצעוק. אנו ניתנים לו אומגה 3 + אצה כחולה+2 סוגי טיפות הומאופתיות האמת שראינו שיש שיפור שהוא התחיל להעתיק מהלוח הרבה מאוד לעומת שלפני זה הוא כמעט ולא כתב כלום. בימים האחרונים אני רואה שוב נסיגה שהוא לא מעתיק. האם יש דרך לעזור לו חוץ מלתת לו ריטלין, ואיך להתנהג איתו סף התסכול שלו מאוד נמוך. אודה על עזרתך.

סיגי שלום רב, מדבריך אני מבין שיש לכם ילד נבון וחביב, עם קשיים בשלושה תחומים: א. קשיי קשב וריכוז ב. כנראה קושי להעתיק מהלוח ג. סף תסכול נמוך ולעיתים אבדן שליטה ואלימות כלפי חברים מציע לכם: א. + ב. = לאבחן אותו ולטפל בו במסגרת ריפוי בעיסוק, בנושאים: יכולות גראפומוטוריות + טווח הקשב. לקבל הפנייה מהרופא המטפל. לבקש התחייבות למימון מהקופה אליה אתם שייכים. הטיפול כלול בסל הבריאות עד גיל 9 שנים. ג. עיצוב התנהגותי והדרכת הורים = לבדוק אם אתם יכולים לקבל זאת מקופ"ח (זה בסל הבריאות רק עד גיל 6 שנים, מעבר לגיל זה יש השתתפות עצמית בתשלום). כמו כן להצטרף לחוג הדרכת הורים אשר לילדיהם יש הפרעת קשב וריכוז, כדי לדעת איך להתמודד עם כל הנושאים המדוברים. נ.ב.: שימו לב בבקשה - כאשר ילד מסרב לכתוב או כותב לאט, בדרך כלל זה מרמז על כך שכתיבתו איטית או קשה לו להתמודד עם משימות כתיבה (גראפומוטוריות). הטיפול בכך נעשה בגיל זה באמצעות ריפוי בעיסוק. הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלות נוספות, בכל זמן. בברכה ובהצלחה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה