חוסר מנוחה ללא בעיית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

16/10/2011 | 02:19 | מאת: תומר

ברוב המקומות מקשרים היפראקטיביות להפרעת קשב וריכוז. בתי אמנם חסרת מנוחה פיזית אבל אין לה כל בעיה של קשב וריכוז. אשמח לדעת מה זה יכול להיות כדי למצוא פתרון ולהרגיע אותה. להלן מספר נתונים: - בתי בכתה ב'. לא מסוגלת לשבת בשקט לרגע. כאשר היא מול הטלויזיה המבט ממוקד אבל הגוף מסתובב על הכסא. כנ"ל בכתה, היא מטיילת בכתה ולא יושבת לרגע. היא גם נתקלת בדברים ולא מרגישה כאב. - מצד שני, למרות חוסר המנוחה, רמת הקשב שלה גבוהה מאוד. במבחני טובה ללא ריטלין היא יצאה עם רמת ריכוז הרבה מעל הנורמה (מעל 2+). היא חוזרת מבית הספר ומסוגלת לשבת ברציפות ככל שנדרש ולבצע את כל השיעורים בלי לקום מהכסא. לאחר סיום השיעורים היא חוזרת לסורה. תודה.

שלום רב, חוסר מנוחה איננו אופייני לילדה בכיתה ב'. מבחן "טובה" איננו מדד יעיל למצב שאתה מתאר. בכל מקרה, בוודאי היית רוצה למצוא פתרון לנוש אי-השקט. ממליץ לך לפנות לופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד, על מנת לקבל את כל התשובות והפתרונות. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

25/10/2011 | 11:13 | מאת: דבורית

נשמע יותר כמו משהו שקשור לויסות תחושתי.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה