אבחון רגשי לילד בן 3

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

05/10/2011 | 09:15 | מאת: גלית

האם ניתן לערוך אבחון רגשי לילד בן 3 וחצי על רקע קושי בהתאקלמות לגן, המתבטא בחוסר רצון לשחק עם ילדים אחרים ובאי רצון לצאת לשחק בחצר הגן? יש לציין שמחוץ לגן מדובר בילד שמח, אוהב, חכם ביותר וחברותי, ובנוכחות שלנו מתחבר ומשחק עם ילדים אחרים, אבל בגן מסרב לעשות זאת, ולא רוצה ללכת לגן. אחר הצהריים מבקש להיפגש ולשחק עם ילדים מסוימים מהגן, אבל לא מוכן לשחק איתם בגן עצמו, אלא רק בבית. במפגש עם אנשים שאינו מכיר הוא מאד מתבייש, ומכאן שאני דואגת כיצד ניתן לאבחן ילד שלא ירצה לשתף פעולה עם המאבחנת? תודה.

שלום רב, המיומנות של המאבחנת היא בדיוק זו - כלומר, היא יודעת בדיוק כיצד לתקשר עם כל ילד, כולל ילד "ביישן". שנה טובה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה