שינוי תרופתי לילד בן 13 עם ADHD

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/06/2011 | 01:48 | מאת: אמא רעיה

שלום רב. בני בן ה-13 אובחן לפני שנים כלוקה ב- ADHD. לפני חצי שנה שבנו על האיבחונים ובעצת נוירולוג התחיל לקחת ריטלין SR 20 מ"ג. בעקבות תופעות לוואי מטרידות ובלתי משתנות של תיאבון ירוד, עירנות קיצונית בלילה, ריבאונד וגם מענה לא מושלם לנושא הפזיזות בלמידה, הוחלט להחליף את הטיפול לקונצרטה. התחלנו עם 18 מ"ג, ולא רק שלא היתה תגובה, נראה היה שהוא יותר היפראקטיבי ממקודם, התיאבון לא נפגע אבל זה לא זה. הנוירולוג החליט שננסה מינון כפול של קונצרטה. כמו כן שניגש לפסיכיאטר ילדים כדי לבדוק מתן תבלית לאיזון מצב הרוח. (יש לו מצבי רוח קיצוניים משתנים, חוסר יכולת לדחיית סיפוקים, פתיל קצר, פזיזות וחוסר יכולת לסיים משימות...ויש עוד...).1 1. האם ניתן לקחת 2 כדורים של 18 כדי להגיע למינון של 36? 2. האם ישנן תרופות אחרות בשוק שיש להן פחות תופעו לוואי? 3. האם אכן פניה לפסיכיאטר יכולה לעזור? נמאס לו ולנו משאלונים, איבחונים ואנשי מקצוע, אבל אנחנו מרגישים שאכן אין מענה כולל, ועדיין יש פספוס והוא לא מצליח להביא את יכולותיו האמיתיות לידי ביטוי. האם תרופות יכולות לטפל גם בחוסר הגמישות, הפתיל הקצר וחוסר הרצון לנסות דברים חדשים? תודה אני מבולבלת וכל כך רוצה לעזור לבן שלי

שלום רב, אכן, הטפסים והשאלונים מעייפים, ואינם תכליטיים..... ממליץ לך לפנות למומחה אמיתי בתחום הריכוז, כדי להתקדם לעבר הטיפול שאכן ייתן לכם פתרונות ברורים. כתובות ומספרי טלופן נמסרים במייל הבא: [email protected] בהצלחה, ד"ר מ. למפיט רופא התפתחותי מומחה ברפואת ילדים ונוער מוסמך משרד הבריאות - אבחון וטיפול בקשב וריכוז

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה