ריכוז יתר

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/06/2011 | 09:36 | מאת: שירה

הי, ברצויני להתייעץ לגבי בתי הבכורה בת החמש וחצי שעולה בשנה הבאה לכיתה א'. לאחרונה הגננת מעירה לי שהרבה פעמים היא שמה לב שהילדה פשוט לא שומעת אותה כאשר היא מרוכזת מאוד , בהמלצתה ביצענו בדיקת שמיעה שהיתה תקינה לחלוטין. הגננת נתנה לי דוגמא שכאשר כל הבנות היו באמצע היצירה , היא ראתה את אחד הדפים שחלקה להן על מנת שיכניסו לתקיות מונח על הארונית , היא שאלה בקול מי שכחה את הדף על הארונית ואף אחת לא ענתה לאחר פעמיים נוספות ענתה לה אחת הבנות שהיא חושבת שהדף של ביתי. הגננת שאלה את ביתי האם הדף שלה והיא ענתה בחיוב הגננת שאלה אותה מדוע היא לא ענתה כששאלה של מי הדף והיא ענתה מופתעת שבכלל לא שמעה. הגננת טוענת שזו רק דוגמא אחת.. אני לא יודעת למי לפנות על מנת לאבחן האם יש לה בעיה, חשוב לי מאוד שהילדה תצליח להשתלב היטב בכיתה א' והגננת חושבת שהבעיה עלולה להפריע לה. מקוה שתוכלו לעזור לי. תודה רבה.

שלום רב, ממליץ לכם לפנות לרופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד ובתחום הקשב והריכוז. נא כיתבו לי למייל [email protected] באיזה איזור אתם גרים, ותקבלו הכוונה לכתובת מתאימה. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה