קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

16/02/2011 | 13:37 | מאת: קרינה

שלום רב, ביתי בת 4 נמצאת בגן טרום/ טרום חובה, הגננת פנתה אליי לפני כחודש באסיפת הורים ואמרה שהיא מזהה קושי אצל ביתי היא מגדירה זאת כפאוז היא טוענת שכאשר היא שואלת את הילדה משהו בקבוצה על סיפור או משהו שעסקו פה היא אינה יודעת לענות היא טוענת שזו בעיה בשליפה, בבית הילדה אמנם חולמנית לעיתים, ומתקשה לשבת הרבה בין בציור בין במשחק אך דווקא יודעת לספר מה נלמד בגן למשל על פרשת השבוע בפירוט, אני יודעת שאי אפשר לאבחן דרך הפורום אך אני לא יודעת לאן לפנות שכן נתנו לי ולגננת למלא טפסים ואמרו לי שעובר עליהם רופא התפתחות והוא מחליט אם לזמן או לשלוח לקלינאית או ריפוי בעיסוק שאלתי אם זו בעיית קשר או ריכוז קלינאית או מרפאה בעיסוק יכולה לאבחן זאת או שעליי להתקעקש שרופא התפתחות יפגוש אותה? איך עושים אבחון בגיל הזה? האם רופא נוירולוג שעוסק בהתפתחות הילד הוא אופציה טובה יותר כי אז אפשר לקבוע באופן פרטי אך אשמח לדעת מה נכון היא עוד חודשיים בת 4 עולה לגן טרום חובה תודה רבה מראש

שלום רב, ממליץ לכם לפנות לרופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד, בגיל של ביתך זהו הדבר המתאים ביותר, משום שהרופא ההתפתחותי מתייחס לכל הנושאים שהועלו בשאלתך, בראייה רחבה, ובהתאמה לגילה של הילדה. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה