בעיות ריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

04/01/2007 | 21:02 | מאת: עידן

שלום, אני כבן 21 מאז שאני זוכר הייתי לי בעיה בריכוז. בבית הספר בשיעורים לאחר מספר דקות הייתי משתעמם ויוצא מן הכיתה לטייל. לא הייתי כותב, לא הכנתי שיעורי בית. בעיית הריכוז התבטאה בעיקר במיקצועות ההומנים. יש לציין כי סיימתי מגמה ראילית בהצלחה. לאחרונה התחלתי ללמוד פסיכומטרי והנני מתקשה לשבת ללמוד. לאחר שאני מתחיל ללמוד אני מחפש דברים אחרים לעשות. מתקשה להתרכז בבחינות, קורא לפעמים את אותו משפט מספר רב של פעמים, מתחיל להרהר בנושאים אחרים בעת המבחן. ומאבד ריכוז מהר. פנני לרופאת המשפחה שלי וזו הפנתה אותי לנויורולוג. הניולורוג המליץ לי לעשות בדיקת TOVA . אך אין לי משאבים וזמן לבצע את הבדיקה. מה עלי לעשות?

עידן שלום רב, נראה לי נכון לחזור לנוירולוג ולהבהיר לו שאין באפשרותך לממן אבחון TOVA. אפשרות אחרת: יש מכונים בארץ שמתחשבים בסטודנטים ומציעים (לסטודנטים בלבד) אבחונים בעלות מינימאלית. בבקשה כתוב לפורום באיזה איזור אתה גר. אנסה לתת לך הכוונה בהתאם לכך. בברכה, ד"ר מ. למפיט

07/01/2007 | 09:26 | מאת: עידן

אני גר באיזור מעלות. תודה על העזרה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה