גיל לאבחון בעיות למידה, ריכוז וקשב

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

14/10/2010 | 14:26 | מאת: אורי (כמו אורית) מ.

שלום רציתי בבקשה לברר מהו הגיל המוקדם ביותר של ילדים בו ניתן לאבחן הפרעות או התנהגויות הקשורות ליכולותת למידה והפרעות קשב וריכוז. האם ההתנהגויות האלה הן סלקטיביות לגבי מצבים שונים בהם הילד נמצא כמו גם האם יש קשר לבעיות בריאותיות אחרות וממושכות או מצב בריאותי זמני של הילד וכן למיקום (בית,בית ספר, מקומות זרים כמו קליניקות או בתים של אנשים לא מוכרים וכו') אבקש אם אפשר להמליץ לי על אנשי מקצוע לאבחון בתי בת השלוש (פחות חודש וחצי) על מנת להתחיל ולבחון את אפשרויות העזרה והתמיכה כדי לצמצם את ההתנהגויות וההרגשות של הילד המלוות את הפרעות הקשב, הריכוז וקשיי למידה אחרים אנו מתגוררות בגן יבנה ורצוי לומר שאני מובטלת ולא אוהבת את המחשבה שמצבי הפיננסי ימנע ממני לעזור לבתי ולמנוע מצבים לא נעימים בעתיד בבית הספר. בברכה אורי מ. גן יבנה נ.ב האם כל הנ'ל (הפרעות הקשב הריכוז והלמידה) בא בתורשה והאם יש הבדלים בין אחים או הורים אם סובלים אך לא מאובחנים?

אורי שלום רב, קיימת תורשה בנושא הפרעות הקשב/ריכוז. קשיי ריכוז ניתן לאבחן החל בגיל 4 שנים. דרוש מומחה ייחודי לגיל זה. במקרה שלך ניתן לבצע אבחון התפתחותי מקיף (ע"י רופא ילדים מומחה להתפתחות הילד), שייתיחס גם להשתלבותה של ביתך בפעילות בגן. בצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה