האם קונצרטה יכולה להפסיק להשפיע?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/08/2010 | 10:37 | מאת: רותי

שלום לך הבו שלי בן 14, לוקח מזה 4 חודשים קונצרטה 54 מ"ג.. מאובחן כ ADHD. התחלנו עם ריטלין LA, עד שהגענו למינון הזה.. בזמן הלימודים היה בסדר גמור, הוא היה מרוכז יותר, ואמר שהגיע הביתה, שהוא מרוכז סוף סוף, ויכול לשמוע את כל השיעור.. והיה ממש מאושר, ואנחנו גם ראינו עליו את השינוי, הוא היה הרבה יותר רגוע, מאורגן ומרוכז מאוד.. מאז שהחל החופש, לא נתתי לו בתחילה בכלל קונצרטה, משום שבחופשים אני לא נותנת קונצרטה. אבל כשראיתי שזה בלתי אפשרי, החלטתי לתת לו, ומשום מה נראה כאילו הקונצרטה לא משפיעה, אולי הוא מרוכז יותר, אבל מאוד היפראקטיבי, כאילו שהוא ללא קונצרטה. האם יכול להיות כזה שינוי בעקבות הפסקה של 3 שבועות? או שיש קשר לכך שהוא לא בלימודים, אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה רותי

שלום רב, יש לבחון מחדש את התאמת הטיפול או המינון. חשוב גם לזכור שהתרופות הללו פותרות בעיות ריכוז, אבל לא פותרות בעיות התנהגות. בכבוד רב, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה