בעיית סדר וארגון

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/12/2006 | 14:56 | מאת: יפעת

בני בן 9 השנה באופן בולט סובל מחוסר סדר וארגון למרות שכל התנאים סביבו מא6פשרים לו סדר וארגון למשל: שוכח להכין שעורים, שוכח דפי עבודה , זורק ספרים ומחברות וכך גם לגבי בגדים ומשחקים. באופן כללי תמיד היה " בלאגניסט|" אבל השנה זה התחיל להתבטא בבית ספר והמורות מעירות על כך שאלתי היא כיצד אפשר להעזר בעזרה מקצועית בעיניין מי מטפל בתחום כזה אם בכלל ... אודה לך על תשובתך נ.ב הילד תלמיד מצטיין בלימודיו אבל השנה חלה מעט ירידה.

יפעת שלום רב, פיזור, שיכחה, קשיי התארגנות, תכנון, סדר פעולות, השלמת משימות, קצב ביצוע וכו' יכולים להתקיים כקשיים העומדים בפני עצמם. ואולם, כאשר מתחילות הערות מכוון ביה"ס וגם ירידה בהישגים, יש לוודא מהי איכות הקשב והריכוז, כי תלונות אלו יכולות להוות בהחלט רמזים למוסחות וקשיים נלווים בתחום הריכוז. נראה לי נכון לבצע אבחון בתחום הקשב, הריכוז, ארגון וביצוע משימות וכו' ואח"כ לטפל בממצאים בהתאמה לתוצאות האבחון. אם אתם מעוניינים לטפל רק בחוסר הסדר וחוסר הארגון, המסלול המתאים הינו ריפוי בעיסוק, או אימון אישי מכוון לתחום ההתארגנות. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה