בן שנתיים ושבעה עם בעיית זכרון לטווח קצר

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/06/2010 | 10:52 | מאת: שרון

שלום רב, לאורך השנה האחרונה שמתי לב לכמה קשיים בהתנהגותו של בני בן השנתיים ושבעה חודשים. הקשיים סובבים בעיקר כאשר אני מטילה עליו מטלה פשוטה או נותנת הוראה כלשהי.לאחר מספר שניות הוא פשוט מסתכל עליי כאילו שכח מה ביקשתי.אני צריכה לחזור על בקשתי שוב ושוב על מנת שיזכור מה עליו לעשות. בנוסף לכך רוצה לציין כי קשה לו עדיין להרכיב משפט ובו מילות חיבור .אוצר המילים שלו לא גדול. מצד אחד הוא מאוד חברותי ומצד שני יש לו עולם משלו. לעיתים נוטה לאלימות פתאומית ורגעית בלי שום סיבה. האם עליי לבדוק את העניין וכיצד? אולי הוא בסך הכל ילד "מרחף" ?

שלום רב, אף ילד לא מיועד להיות "מרחף". לכל ילד מגיע להצליח, כבר בשנים הראשונות לחייו. לכן, ממליץ לכם לבצע אבחון התפתחותי מורחב, מותאם לגילו, ע"י רופא מומחה בתחום התפתחות הילד. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה