ADD

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/05/2010 | 00:07 | מאת: סטודנטית מותשת

שלום אני סטודנטית, בת 24. אני לומדת כבר שנה שנייה ואני מרגישה מותשת. אבחנו אותי בגיל 16 וטענו שיש לי ADD ובנוסף קשיי שפה שטופלו אצל קליניקאית תקשורת כביכול. נוסף לכך אני לוקחת מידי פעם ריטלין (אמורה לקחת כל יום). אני מצליחה אומנם להגיע לציונים מאוד גבוהים בלימודים, אבל זה כרוך בסבל, פשוט סבל. אני יושבת בשיעורים, ולא מצליחה להתרכז, אם מישהו מתעטש או מדבר או מקליד בלפטופ שלו, זה משגע אותי במהלך כל השיעור..זה יכול להיות גם הדברים הכי קטנים, כמו הרעש שהעט של מישהו אחר עושה על הנייר..זה הגיע למצב שחברות שלי לא קונות את העטים "המרעישים" כדי שאני אשב לידם. כשצריך לעשות עבודות משותפות בסיפריה אני משתגעת, לוקחת רטלין ומנסה להתרכז, אבל אני מרגישה שאני סובלת. במבחנים בכלל אין מה לדבר, אני באה עם אטמי אוזניים+רטלין ושמה תמיד אצבע אחת על האוזן כדי לאטום אותה עוד יותר לרעש. אני מרגישה שלא מבינים אותי...שלא מבינים שקשה לי לעשות עבודות בסיפריה, שלוקח לי יותר זמן מאנשים אחרים לעשות דברים. גם בבית אני רבה עם כולם בגלל זה, כי יש רעשים שיכולים לשגע אותי, כמו הרעש שעושים כשאוכלים מעדן..משהו שאני לא יכולה להסביר, אבל הוא מפריע לי. זה בדרך כלל רעשים קבועים שחוזרים על עצמם ומשגעים אותי, כמו שעונים, ואפילו רעש של חשמל ..כן, אני שומעת רעש של חשמל גם כשהמחשב כבוי..לא ברור לי איך, אבל זה ככה. מה עושים? אני רוצה מאוד להצליח במבחנים...אני רוצה להיות אדם רגוע יותר. אני רוצה להתקבל לתואר שני שבשבילו צריך לעבור מבחן שהוא באנגלית, ועל זמנים...ואני ממש שוקלת לא לנסות אפילו רק בגלל הבעייה הזו שלי. תודה רבה!

שלום רב, יש להניח שאת סובלת מקשיי ריכוז, ובנוסף - קשיים בוויסות החושי (בעיקר בתחום השמיעתי). דרוש לך מומחה ברמה גבוהה, שמכיר את שני התחומים. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה