היכן לאבחן?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

24/04/2010 | 22:26 | מאת: אמא שואלת

שלום ד"ר למפיט, בני, כיום בגן חובה,בן 6,הנו ילד סקרן ונבון. כיום, לאחר מספר יעוצים וטיפולים (פסיכולוגית, מרפאה בעיסוק, ספורט טיפולי וח"ד גננות), נמצא כי יתכן וסובל מהפרעת קשב.הוא מתקשה לשבת (אפילו בשעת הארוחה לעיתים) ובעל קשב מאוד סלקטיבי. עם זאת, אין לו כל בעיות התנהגות והוא מפנים חוקים וכללים במסגרות. שאלתי היא-לאן לפנות לאבחון(לפני בי"ס): האם לנוירולוג? הומלץ לי לבדוק אם הקושי הנו על רקע נוירולוגי או רגשי ולכן אשמח אם תוכל להמליץ על איש מקצוע מעולה שבודק את הענין (אזור המרכז).האם לפנות לפסיכולוג שיאבחן? מה ההבדל בין האבחונים וכן האם רצוי לאבחן בגיל זה? תודה רבה! אמא

שלום רב, נא העבירו לי את השאלה למייל: [email protected] בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה