מבחן TOVA שלב 1 - יש לי שאלות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

22/04/2010 | 21:37 | מאת: מטיילת

שלום , בתי בת כמעט 11 ובעקבות תחושותינו מזה מס' חודשים ולנוכח ירידה בלימודים ולאור בקשתה (חזרה מביה"ס והצהירה שכנראה יש לה הפרעת קשב ..... כי דיברו בכיתה עם המורה על מי לוקח רטלין ומה הסימפטומים, והילדה איתרה על עצמה חלק מהם כמו תזזיות יתר, חוס נינוחות לשבת זמן ממושך, דיבור רב, הריכוז מוסח ע"י כל דבר קטן וכו') התייעצנו עם פסיכולוגית ביה"ס וע"פ מה שסיפרנו שלחה אותנו לאבחון. המורה (שלטענתה אין שום סיבה לשלוח לאבחון סייעה לנו ומילאה קונורס מלא ומפורט) וגם אנחנו הכנו קונרס מלא . השבוע עשינו במכון שלם בראשל"צ חלק 1 של TOVA, ובחרנו לא לעשות חלק 2 כי איננו רוצים לתת רטלין בשום אופן (ובבקשה סליחה מכל המשתתפים אבל זו דעתנו ) ולהלן התשובות: קונורס מקוצר -תשובה 18 קריטריונים של חוסר קשב וריכוז ע"פ DSM-IV ) התשובה 3 קריטריונים של פעילות יתר ואימפולסביות ע"פ DSM-IV ) התשובה 4 מחצית 1 תוצאה כללית 75 מחצית 2 תוצאה כללית 73 כלל הבדיקה 76 ההמלצה היא לעבור ברור רפואי מקיף בכדי להגיע למסקנה חד משמעית. מה אומרים המדדים הנ"ל ? אנחנו חברי מכבי מי נוירולוג מומלץ ? פרט לפרופ' להט שאליו יש לנו תור בעוד חודש וחצי.... המלצות יכולות להיות באזור המרכז , שפלה , דרום. האם כדאי שנלך לאבחון מקיף מלא בקליניקה פרטית ? מה ההבדל לעומת מבחן הטובה + פגישה עם נוירולוג מהקופה ? אודה לכם מאד על מענה . ועוד שאלה יש תזונה מומלצת ? מה כדאי לאכול ? האם נכון שתירס בעייתי לADHD ? תודה מראש וסופ"ש נפלא

שלום רב, מבחן T.O.V.A איננו מבחן מדויק, ולכן קשה להסיק מסקנות. ממליץ לכם לבצע מבחן מפורט ומדויק יותר. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה